Усе про дитячу декоративну косметику та як її обирати!

30 грудня 2021 Рубрика: MY Корисний блог

Дитині подобається спостерігати як фарбується мама чи старша сестра? І, може, навіть Ви помічали, що дочка користувалася Вашою косметикою? Дівчата з раннього віку хочуть бути схожими на улюблену красуню - маму, персонасажа з мультфільму або телезірку. Але для того, щоб не зіпсувати дитячу шкіру, Ви, напевно, вже замислювалися про покупку спеціальної косметики для маленької доньки.

Чи потрібно забороняти дівчинці користуватися косметикою?

Багато мам побоюються купувати донькам тіні, яскраві помади та навіть лаки. Але досвідчені психологи радять не забороняти дітям користуватися косметикою, а вибирати її правильно. Оскільки вона розвиває фантазію, дрібну моторику, смак та почуття власного стилю.

Косметика мами для юної дитячої шкіри не підходить, оскільки у своєму складі може мати агресивні компоненти для дитячої шкіри. Ці компоненти в дорослій косметиці застосовуються для того, щоб вона була стійкою і довго трималася, не скочуючи протягом дня. Тому дерматологи радять вибирати виключно дитячу косметику. Вона не завдасть шкоди дитячій шкірі, і Ви зможете порадувати свою донечку набором косметики, про яку вона так мріє.

Як правильно вибрати дитячу косметику та на що звернути увагу.

Зараз на полицях магазинів є велика різноманітність декоративної косметики для дітей. Але як же підібрати косметику, яка не шкодитиме ніжній юній шкірі, нігтям та волоссю?

Якісна дитяча косметика завжди виготовляється на натуральній гіпоалергенній основі, легко змивається водою і не викликає подразнення. А яскрава колірна палітра досягається завдяки безпечним компонентам, що фарбують. Тому при покупці дитячої косметики завжди варто звернути увагу на склад продукту та сертифікат якості.

Ви можете купити дитячу косметику у нас на сайті або у стаціонарних магазинах, оскільки вся продукція сертифікована, має натуральний склад та завоювала безліч сердець батьків та їхніх доньок. Якщо дівчинка ще не користувалася косметикою, варто розпочати своє знайомство з таких популярних брендів: Martinelia, Make it Real, Markwins, Сool Maker.

Але що має бути в дитячій косметичці?

Для першого знайомства з косметикою відмінно підійдуть: тіні для повік і туш для вій, помада, блиск або бальзам для губ, лаки для нігтів та дитячі ароматні парфуми.

Але справжньою знахідкою для дітей стануть набори косметики. Вони можуть включати все необхідне для повноцінного дитячого макіяжу і стануть справжнім порятунком маминої косметички. Адже у дитини буде все, як у мами!

А набори з персонажами на упакуваннях з улюбленого дівчатками мультфільму «Холодне серце» перенесуть у справжню казку. Вони дозволять відчути себе справжньою принцесою! Лише нанесіть макіяж як в Ельзи або Ганни.

Ще ці набори вигідні тим, що все можна скласти назад у сумочку-косметичку або гарний кейс. Косметика завжди лежатиме акуратно і нічого не загубиться. А вбудоване в кейс дзеркальце дозволить зручно нафарбуватися. Такі набори чудово підійдуть як подарунок на будь-яке свято.

Набір для нейл-арту.

Набори для нейл-арту обов'язково сподобаються дівчаткам, які люблять фарбувати нігті та хочуть спробувати себе у ролі справжнього майстра манікюру! Набори включають лаки, різні наклейки, блискітки, стрази і все інше необхідне для манікюру. А деякі з них навіть сушарку для нігтів, аж як сушильна мамина лампа для манікюру.

Створюйте неймовірні дизайни разом зі своєю маленькою принцесою чи навіть станьте її моделлю.

Що варто знати при використанні дитячої косметики?

  • При виборі косметики варто враховувати вік дитини. Зазвичай Ви можете побачити його на упакуванні з косметикою та в описі продукції. Виробники зазвичай вказують його, оскільки набори можуть мати дрібні деталі, такі як кисті, стрази та інше.
  • До 3-х років не рекомендується користуватися косметикою, оскільки шкірний покрив не повністю сформований. Якщо дитина дуже хоче, краще віддати перевагу доглядовій косметиці - бальзаму для губ і дитячому зволожувальному кремові.
  • Косметику потрібно обов'язково змивати перед сном.
  • Ретельно перевіряти терміни продукції та вчасно утилізувати продукт із минулим терміном придатності.

Купуючи косметику для Вашої принцеси, враховуйте той факт, що дитяча косметика не стійка, оскільки має натуральний склад. Вона легко змивається простою водою і довго не тримається. Це розроблено спеціально для того, щоб не зіпсувати молоду дитячу шкіру, нігті та волосся.